Discover what's new
on the web.

Koje li slučajnosti..

Postoji sv. Korona, koja je ujedno svetica zaštitnica od kuge i epidemija. Njene relikvije, zajedno sa relikvijama sv. Viktora, nalazi se u bazilici u gradu Anzù na sjeveru Italije, žarištu epidemije koronavirusa u Europi. Relikvije se tamo čuvaju još od 9. st.

Sad stvari dolaze polako na naplatu. I ne samo to, zbog nedostatka zaštitne opreme, države su prisiljene konkurirati jedna drugoj u nabavi istih.

Trump ponovno nominiran za republikanskog kandidata na predsjedničkim izborimaAMERIČKI predsjednik Donald Trump ponovno je u ponedjeljak nominiran za republikanskog kandidata na predsjedničkim izborima 3. studenoga na kojima će se suprotstaviti demokratu Joeu Bidenu.

index.hr

index.hr

Talijanski dnevni list: U Hrvatskoj stanje uopće nije alarmantnoTALIJANSKI dnevni list Il Giornale objavio je tekst u kojem se bavi situacijom s koronavirusom u Hrvatskoj. Za razliku od austrijskih i nekih njemačkih medija, ovaj list navodi kako brojke po pitanju oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj nisu alarmantne.

index.hr

Drastičan pad putničkog prometa u Hrvatskoj zbog pandemijePANDEMIJA koronavirusa i ograničenje kretanja utjecali su na pad prijevoza putnika u Hrvatskoj.

index.hr

Trump odobrio bušenje nafte na Aljasci, najvećem zaštićenom dijelu SAD-aVLADA Donalda Trumpa odobrila je danas program koji otvara put za bušenje nafte i plina u najvećem zaštićenom prirodnom području u SAD-a, na Aljasci, gdje žive polarni medvjedi.

index.hr

index.hr

Francuska planira spasiti mala i srednja poduzeća s tri milijarde euraFRANCUSKI plan gospodarskog oporavka, koji će biti predstavljen krajem kolovoza, uključivat će tri milijarde eura pomoći za mala i srednja poduzeća, izvijestio je u četvrtak dnevnik Sud Ouest, pozivajući se na ministra financija.

index.hr

Maske od danas u Bruxellesu obavezne i na otvorenim prostorimaNOŠENJE maski danas je postalo obavezno u svim javnim prostorima i površinama u Bruxellesu, nakon velikog rasta broja novozaraženih koronavirusom koji je taj grad svrstao među najpogođenije u Europi, prenosi Reuters.

index.hr

Europska industrijska proizvodnja se počela oporavljatiEUROPSKA industrijska proizvodnja ponovno je snažno porasla u lipnju, koji je početak oporavka označio i u Hrvatskoj zahvaljujući ublažavanju mjera suzbijanja pandemije koronavirusa.

index.hr

Prije dva mjeseca mislili smo da ćemo ostati grad duhova, no špica je sezone odličnaIz kamp-kućica u kampu Krk uklonjene su sve dekoracije. Nema cvijeća, jastučića, ukrasnih deka, čak ni slika. Sve radi sigurnosti. Na recepciji je redomat, kao u banci, a na sanitarnom čvoru semafor. Čim uđe viÅ¡e ljudi, pali se crveno svjetlo

vecernji.hr

Znanstvenici: Korona se prvi put pojavila u rudniku 2012. godine, imamo i dokazeLatham tvrdi da su znanstvenici u Wuhanu uzeli uzorke koronavirusa od šišmiša u istom rudniku, ali su propustili uvidjeti povezanost s događajima iz 2012. godine

vecernji.hr

Turska otkrila veliko nalazište plina u Crnom moru?TURSKA je otkrila veliko nalazište plina u Crnom moru, ustvrdila su dva turska izvora.

index.hr

Trump pozvao građane da doniraju plazmu: 'Ovaj tretman imao je nevjerojatnu stopu uspješnosti'Trump se zahvalio doktoru Hanu i drugima koji su radili na tome, a građane koji su preboljeli koronavirus pozvao je da doniraju plazmu.

vecernji.hr

Pompeo: S optimizmom gledam na normalizaciju veza arapskih zemalja i IzraelaAMERIČKI državni tajnik Mike Pompeo rekao je u ponedjeljak da s 'optimizmom' gleda na normalizaciju veza 'drugih arapskih zemalja' i Izraela nakon potpisivanja ugovora između židovske države i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

index.hr

Tradicionalni 'Kaj su jeli naši stari?' u novom 'korona' ruhuU tjednu manifestacije kućica će raditi od sutra do nedjelje,

vecernji.hr

Finska premijerka predlaže uvođenje šestosatnog radnog vremenaFINSKA premijerka Sanna Marin predložila je u ponedjeljak da se skrati osmosatno radno vrijeme, u govoru pred svojom Socijaldemokratskom strankom, ustvrdivši da bi kraće radno vrijeme moglo omogućiti povećanu produktivnost.

index.hr

Potvrđeno: Aleksej Navalni je otrovan. Objavljeno i čimeBERLINSKA bolnica Charite, u kojoj je smješten ruski vođa oporbe Aleksej Navalni, potvrdila je da je glavni protivnik ruskog predsjednika Vladimira Putina - otrovan.

index.hr

Dvoje pacijenata iz Europe dva puta se zarazilo koronavirusomDVOJE  pacijenata iz Europe – jedan iz Belgije, a drugi iz Nizozemske – dva puta su se zarazili koronavirusom.

index.hr
Level
Story XP
Story XP
stories
Followers